Sømna kirke ga en vakker ramme til julekonserten med Sømnakoret med venner og Thomas Brøndbo. Kurset ble til etter en ide av Marianne Rasmussen og som et kurs gjennom Nordnorsk Pensjonistskole. Lørdag ettermiddag var kirken nær fullsatt under konserten som varte i vel en time.

Orgelmusikk

Sømna kirkes egen organist Elena Ebbesen spilte stykket "Marche du veilleur de Nuit" før Thomas Brøndbo og koret satte julestemningen med sangen "Det lyser i stille grender" sammen før koret alene fremførte lystige "Ding dong".

Trønderrock

Thomas Brøndbo er namsosing, men har dype røtter i Velfjord. Han ville ikke bare spille bare julesanger og dro frem to andre kjente namsosinger. Først Terje Tysland og den vakre sangen "Heile livet" med Brøndbo på keyboard og publikum med i allsang på refrenget. Åge Aleksandersen er tidenes rocker fra Namsos og har en låtkatalog de fleste musikere kan misunne ham. En av Prudence signaturlåter på 1970-tallet var "14 pages". Dette er en låt Aleksandersen skrev til sin førstefødte sønn Tom som kom til verden da han var ute på turne med Prudence og som han ikke fikk se før etter fjorten dager var gått.

Et lys i mørketida

"Josefs julevise" av Halvdan Sivertsen er en var og vakker sang om juleunderet julaften for vel 2000 år siden. Likevel er Trygve Hoffs "Et lys i mørketida" noe helt eget og på mange måter ble et slikt lys tent denne ettermiddagen, kun 22 dager igjen til julaften før koret stemte i med "Happy Xmas".

Elena Ebbesen spilte nok et stykke, denne gang "Offertoire sur Deux Noels", vakkert fremført og til velfortjent applaus.

"Nordnorsk julesalme" er fast under de aller fleste julekonserter i nord. Vi elsker den og vi blir ikke mindre stolt når Kristine Bjerkelund er solist. Hun har en vakker, stødig og klar stemme.

Romantisk duett

Thomas Brøndbo slo igjennom nasjonalt under TV-programmet "Lyden av lørdag" på NRK. Her sang han blant annet "Du sa æ va ein drøm" og drømte videre sammen med publikum i Sømna kirke. Brøndbos "Amalie" ble også fremført, også dette til allsang i kirken.

Så var det duket for en duett mellom Marianne Rasmussen og Thomas Brøndbo med sangen "Det største vi kan få". En artig duett med et humoristisk og samstemt par.

Konserten ble avrundet med to vakre julesanger, "Himmel på jord" og "Deilig er jorden". Og det ble nettopp et lite snev av det, litt himmel og litt deilig jord.