Han bor i Trondheim, og i april 2016 kunne BAnett fortelle at han hadde fått 20.000 kroner i støtte fra Tekstforfatterfondet og 5.000 kroner fra Kulturcompagniet i Brønnøysund.

- Skal se om jeg kan få dreis på noen viser fra egen skuff, med hjelp av kyndige musikere. Eller førtiårskrise som noen vil kalle det, sa han da.

Spilt inn i fjor

Nå er det første resultatet ute: Den digitale singelen "Jakke på ein stol" er spilt inn hos produsent Torkild Sitter og Lamon Lyd. Det var i fjor sommer at Aasen spilte inn et knippe sanger i studioet i Trondheim. Selveste Ola Kvernberg spilte strykere på innspillingen.

- Så er det lagt på noen flere instrumenter, og jobbet med miks i ettertid. Tross tynt budsjett har jeg fått mye igjen «for pengene» synes jeg, fra velvillige musikere og spesielt fra produsent/fødselshjelper Sitter. Man blir jo lykkelig når aktører som Ola Kvernberg vil sette sitt avtrykk på ting man har laget. Og må si akkurat det samme om musikerne Knut Størdal, Kyrre Laastad og Torkild Sitter. Propeller AS i Oslo hatt en finger med i finpussen av miksen, forteller han.

Lettet

Aasens påpeker at nevnte sponsing og oppmuntring fra mange hjemme i Brønnøysund om at han ikke bare skal "tralle for seg selv" , har bidratt til at han debuterer som artist. Torsdag var han lettet over de positive tilbakemeldingen.

- Veldig artig med dagens tilbakemeldinger. Litt letta siden det er første gang jeg viser frem egne ting