– Som dere kanskje er kjent med allerede, er Bodø kommune i oppstarten av en søkeprosess for å bli Europeisk kulturhovedstad i 2024. En viktig del av vurderingen for å bli godkjent som europeisk kulturhovedstad er prosjektets forankring i befolkningen, både lokalt og regionalt. En god søknad forutsetter mobilisering av og aktiviteter i hele fylket. Bodø kommune og Nordland fylkeskommune ønsker å ha dialog med de ni by- og regionssentrene i fylket om prosjektet og søknaden. Vi reiser ut til dere for dialog, og håper det kan være mulig å gjennomføre møter på de oppsatte tidspunktene, sier etatssjef Bjørg H. Jenssen for kultur, miljø og folkehelse i Nordland fylkeskommune i et brev til blant annet Brønnøy kommune.

Neste fredag klokken 14 er det infomøte i Brønnøy rådhus om dette.

– Vi ber dere invitere med aktuelle kulturinstitusjoner og aktører som kan ha interesse av å delta i prosjektet. Å være en Europeisk kulturhovedstad gir store muligheter for styrking og videreutvikling av eksisterende kulturmiljøer i fylket, skriver Jenssen i brevet som også er signert av kultursjef Arne Vinje i Bodø kommune.

Fra Bodø kommune deltar Vinje, og fra Nordland fylkeskommune deltar nestleder for Kultur, miljø og folkehelse Geir Knutson.