Mandag postet Torghatten band følgende melding til sine følgere på facebook:

«16. desember skjer det..40 års jubileum..og gravøl..for TB!!!...fra Shadows til Deep Purple...mere kommer..følg med..følg med!!!!!»

Hva skal så det bety? Vi spør Rolf Leander Pedersen.

– Det vi kan si foreløpig er at det er en stor markering, 15. desember 1977 var Torghatten bands første spilledag. 17. desember var nummer to, så vi har 40-årsdagen midt i mellom de to, ler han.

«Julebord» for én viss generasjon

Og det er altså førtiårsjubileum kombinert med gravøl!

– Vi gravlegger bandet, konkluderer Rolf Leander.

Det hele arrangeres på Kred, og skal bli et slags julebord.

– Det blir et gedigent julebord for vår generasjon, knegger han.

BAnett skrev først om jubileumskonserten tilbake i januar.

Første konsert i 1977

Dagens Torghatten band består av Pedersen, sambandet-keyboardist Terje Tranås, Arnt Strøsmnes og Gunnar Pedersen på gitar, Sigve Skjelsvik på bass og Sveinung Bratland på trommer.

Fra den opprinnelige besetningen i 1977 er Rolf Leander Pedersen, Arnt Strømsnes, Gunnar Pedersen og Sigve Skjelsvik med i dagens band.

Bandet ble dannet høsten det året, og den første konserten ble på «Kinolokalet» i Brønnøysund.

Forhånds anno '77

Før konserten bragte Brønnøysunds Avis som seg hør og bør en forhåndsomtale. under vignetten «Nytt velspillende danseorkester».

«I Brønnøysund dukker det i disse dager opp et nytt danseorkester som bærer det meget lokale navn «Torghatten».

Gunnar Pedersen er initiativtaker til dannelsen av «Torghatten», og har solid bakgrunn fra orkestre både her og i nordligere deler av landet.

Å kalle orkesteret nytt er vel en sannhet med modifikasjoner. Alle medlemmene i orkesteret har i en eller annen sammenheng stått på scenen med andre band i distriktet.

Vi var tilstede på en øvelse forelden, etter den timen vi hadde til rådighet under en gjennomkjøring av reportoaret er det bare å fastslå at orkesteret kommer til å trekke opp nivået på det lokale dansemusikk-markedet. Reportoaret spenner seg over hele det register som publikum i dag krever.. / - gammeldans, svensktopplåter og populærmusikk fra Shadows til Smokie.

- Vi spiller musikk for publikum fra 16-60 år, sier en av medlemmene.

Vi ønsker denne tilvekten velkommen til det lokale musikkliv, og for de som er nysjerrige etter å høre «Torghatten» vil de ta spranget ut på scenen de nærmeste dagene.»

Dette skrev avisens utsendte torsdag 15. desember i 1977.

BA 17.12.1977