Helgens danseinstruktører var f.v.: Siv-Karin Rødhyll, Vivian Bjønå Jakobsen, Jørgen Ellingsen, Renate Elstad, Linda Mobakken Rudolfsen og Jan Arne Jakobsen. (Foto: Privat)

Helgens danseinstruktører var f.v.: Siv-Karin Rødhyll, Vivian Bjønå Jakobsen, Jørgen Ellingsen, Renate Elstad, Linda Mobakken Rudolfsen og Jan Arne Jakobsen. Foto: Privat

Nye rekrutter: F.v.: Sverre Hauan, Martine Hauan og Runa Vandalsvik (t.h.) fant rytmen på dansegulvet , her sammen med instruktørene Linda Mobakken Rudolfsen og Renate Elstad. (Foto: Privat)

Nye rekrutter: F.v.: Sverre Hauan, Martine Hauan og Runa Vandalsvik (t.h.) fant rytmen på dansegulvet , her sammen med instruktørene Linda Mobakken Rudolfsen og Renate Elstad. Foto: Privat

Danseoppvisning: Mellom 20-30 dansere underholdt med dans i Havnesenteret lørdag. (Foto: Privat)

Danseoppvisning: Mellom 20-30 dansere underholdt med dans i Havnesenteret lørdag. Foto: Privat

(Foto: Privat)

Foto: Privat

Unge dansespirer: Over 30 små dansere fikk sitt første møte med dansen under helgens barnearrangement da Kom og Dans Brønnøysund feiret 20-årsjubileum sist helg. (Foto: Privat)

Unge dansespirer: Over 30 små dansere fikk sitt første møte med dansen under helgens barnearrangement da Kom og Dans Brønnøysund feiret 20-årsjubileum sist helg. Foto: Privat

1 / 5

Feiret 20 år med danseglede

I alt mer enn 100 små og store dansere var i sving da Kom og Dans Brønnøysund feiret sine første 20 år på parketten i helga.

Stiftelsen Kom og Dans er landsdekkende og ble etablert i Brønnøysund i 1997, og dermed var det duket for  feiring med en rekke arrangementer både i Samfunnshuset og Forsamlingslokalet i Brønnøysund. Både fredag, lørdag og søndag stod dansen i fokus.

Dans for de minste

Lørdag var rundt 50-60 barn og voksne samlet da mange av de minste fikk sitt første møte med dans gjennom barnelek til musikk ledet av fylkesleder Jan Arne Jakobsen. Gratis dansekurs for ungdom ble også arrangert, før turen gikk videre til Havnesenteret der en danseoppvisning med omlag 20-30 dansere sto på menyen. For mer drevne dansere stod blant annet rock`n roll og rocka jump på programmet med deltakere fra Hamar i sør til Finnmark i nord.

Kom og Dans  Brønnøysund har siden oppstarten vært drevet av mange dyktige dansere med stort pågangsmot, og hver torsdag møtes de lokale danserne på dansegulvet i Forsamlingslokalet i Sørbyen.

- Dans er sosialt og vi legger alltid opp til at det skal være noe for enhver smak. Vi ønsker å spre danseglede blant både nybegynner og mer drevne dansere, og det er alltid plass til flere danseglade mennesker hos oss, sier Monica Ebbesen i Kom og Dans Brønnøysund i foreningens pressemelding om arrangementet.

Samles hver torsdag

I helgens arrangement ble det lagt ned et betydelig antall dugnadstimer for å få markeringen vel i havn, og arrangørene høstet mye skryt fra sine tilreisende gjester.

- Vi er strålende fornøyd med helgens arrangement og går en spennende høst i møte. Nå gleder vi oss til fortsettelsen og nye år på dansegulvet, sier Ebbesen.

Hun forteller videre at det senere i høst er duket for faglig påfyll når jubilanten kjører på med kurs for nybegynnere og videregående-kurs i svingdans.

West Coast Swing er den nye farsotten i dansemiljøene i Norge, og i november får danseglade sørhelgelendinger mulighet til å stifte nærmere bekjentskap og lære Californias «nasjonaldans» til fengende R&B-musikk.

- Alle er hjertelig velkommen til å danse sammen med oss hver torsdag, sier Ebbesen.

Mer å lese på BAnett:
Leses nå:
Siste nyheter

Nordland har flest barneavhør

Nordland har nær dobbelt så mange tilrettelagte barneavhør enn øvrige politidistrikt, og er nær landstoppen på antall sedelighetsforbrytelser per innbygger.

Prinfo Rønnes er konkurs

Mosjøen-bedriften viser til strukturendringer.

Sømnaværing løp maraton under 2.30

Lasse Blom var fjerde beste nordmann i Berlin, av 593.