- Videoverkstedet var et tilbud man kunne melde seg på. Resultatet har blitt kjempebra, roser Nils Gullsvåg i Vega Media og Vegadagan-komiteen.

Anna Sofie Hovland, Emma Wika Nergård, Agnes Bang, Trine Andersen og Brede Kvannli fotfulgte det amerikanske bluegrassbandet Four Bridges som spilte fire konserter på under Vegadagan.

- I tillegg ble det laget ekstrakonserter hjemme hos folk i forbindelse med innspillingen. Ungdommene har planlagt, filmet og klippet ferdig videoen som også tar pulsen på Vegadagan på en flott måte, sier Gullsvåg.

Å lage musikkvideo er en tidkrevende og omfattende prosess. NRKs Håvard Bråthen som ledet musikkvideoverkstedet er også imponert over jobben de har gjort.

- Å klare å lage en musikkvideo på så kort tid er en bragd, og resultatet kan dere være veldig stolte av, kommenterer han på Vegadagans facebook-side.

Four Bridges består av fire medlemmer som kommer fra Boston-området. Dette er deres tredje Norges-besøk. De spilte på Vegadagan og Folk i Langåsen-festivlalen i Sømna både i 2015 og i år. Bandet trives så godt i Norge og på Sør-Helgeland at de har skrevet låten "Feels like coming home".

Den er spesialtbestilt til Vegadagan.

- Vi ba om dem lage en vegainspirert låt til årets besøk. Og den ble virkelig fin, sier Gullsvåg.

"Feels like coming home" tar utgangspunkt i historien til bandets eldstemann, norskamerikaneren Russel Hermansen (66), som er født i Brooklyn og har norske foreldre.

Du kan lese mer om Four bridges og Jeremy Place, som er ukens gjest i papirarvisen fredag.

Agnes Bang (f.v), Brede Kvannli, Emma Wika Nergård, Trine Andersen sammen med Four Bridges, som består av Jeremy Place (f.v.), Ben Marshall, Russell Hermansen og Greg Ferreira. Anna Sofie Hovlan, som har klippet vidoen, var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Vegadagan