I år kommer de til Nevernesdagen søndag 23. juli, under Velfjorddagan.

Fagerlibrødrene, henholdsvis 22 og 19 år gamle, er verdensmestere i parkonkurranse innen fotballtriksing. Erlend vant gull i VM i 2016. De bor i Oslo og Trondheim, men er fra Orkdal.

De skal arrangere trikseskole og et show i verdensklasse.

Lærte seg på YouTube

Brynjar deltok med triksing under Torghattmessa i fjor.

Da fortalte han om hvorfor han hadde begynt med triksing.

– Jeg så på YouTube at det var en del triks jeg ville lære meg, og fant ut at jeg lærte det relativt fort. Da klarte jeg å holde motivasjonen oppe, det er det som har gjort at jeg har holdt det gående i syv år, sa han da.

To show

Han kunne også avsløre at han faktisk ikke er en spesielt god fotballspiller.

– Ikke så god som mange tror. At man er god i triksing betyr ikke at man er god i fotball, og motsatt. Det er to forskjellige idretter, fortalte han.

Vanligvis gjennomfører de bare ett show, men søndagen på Nevernes gjennomfører de to.

Mye musikk

I tillegg blir det mye musikk.

Den nystartede Duoen Nora (Nerdal) og Karoline (Amaryllis Forshei Nielsen) fra Brønnøysund har ny og gammel pop og rock.

Sømna-gruppa ACK består av Aurora Meyer Sørensen, Karoline Langås og Amelija Patsanovskaja. Alle i bandet er låtskrivere, og de spiller mest egne låter.

Dessuten spiller Emilie Dahle både på gitar og ukulele. Sømnajenta har spilt på ulike arrangementer, og befinner seg i grenselandet mellom pop og rock. Hun tar gjerne en Hellbillies-låt.