Historiene om den vesle tigeren og den vesle bjørnen var et fast innslag på Barne-TV på slutten av 1980-tallet med fortellerstemmen til Hildegunn Riise. I fortellingen om reisen til Panama drar de to gode vennene ut på en spennende oppdagelsesferd med Panama som destinasjon.

Magien fra den tyske barne-tv serien er godt ivaretatt i stykket som Sømna kulturskoles barneteatergruppe, Camelonteateret, satte opp torsdag kveld. Fem skuespillere hadde langt flere roller enn de var personer på scenen. Et lite stykke teaterkunst som de mestret godt. Tine-Mari spilte rollen som den vesle tigeren, mens Martine var den vesle bjørnen. En sjarmerende tolkning av dem begge. En historie om et varmt vennskap, en eventyrlyst og evnen til å glede seg over de små og store tingene.

Det hele starter med at de to finner en bananeske med påskriften "PANAMA". Dette er startskuddet for deres reise til landet de ikke aner mer om enn at det kommer bananer derfra. Fortelleren Julie sørger for at vi holder tråden i forestillingen og både små og store i publikum er med på notene. Tigeren og bjørnen spiller på humor og salen responderer med latter. Både Frida og Preben har flere roller som både rev, hare, kråke og pinnsvin. De kler dem alle sammen.

De fem skuespillerne i Camelonteateret viser at det er fullt mulig å sette opp en spennende og morsom forestilling selv med få skuespillere og enkle kulisser. De leverte varene og mer til.