Denne uken ble årets Roots-program offisielt, og det viser blant annet at onsdagskvelden i Rootsteltet i likhet med i fjor blir preget av lokale artister.

Seljemark

Purge og Min trio spiller før det er festivalåpning i teltet. Så kommer, i rekkefølge, CSI, Elin Sofie, Mildrid og Jamtgroovet, Leanders, Stiv Kuling og Fata Morgana.

Dermed får Fata Morgana med Vegard Benjaminsen nok en konsert på hjemmebane etter at publikum blant annet har fått sett de lokale musikerne i Leanders og Mildrid og Jamtgroovet, som er det nye mann og kone-bandet til Mildrid Seljemark fra Sømna.

Vegard Benjaminsen har spilt flere ganger på Rootsen, men påpeker overfor BAnett at det blir spesielt i år.

- Første gangen jeg spiller bare egne låter på Roots, så det kommer til å bli en høydare for vår del. Vi får bare kjøre på og gjøre en rå konsert, sånn at vi kanskje får muligheten til å vise oss fram på storscenen neste gang, sier han.

Van Morrison-hyllestband

Det videre programmet i Rootsteltet er slik.

Torsdag: Span-tribute, Irish Brew, Wheels og By The Way.

Fredag: Nordavind, Bjørn Arves Bluesband, Anita Bøygard/Trond Horn og Drunken Sailors.

Lørdag: Kaurin, Van Morrison-tribute, Bautastein og Rock'n'roll retribution.

Som tidligere blir det også nattrock på Kred. Tirsdag spiller Min trio, siden følger Stiv kuling (onsdag), Rock'n roll Retribution (torsdag), Drunken Sailors (fredag) og By the Way (lørdag).

Lokal gjenforening

Som programmet viser skal By the way spille både på torsdag i Rootsteltet og på nattrock lørdag, med andre ord spiller de festivalens aller siste konsert. Bandet var aktivt sent på 80-tallet og tidlig på 90-tallet og har ikke spilt sammen siden gjenforeningskonserten 4. juledag 2010.

- Det var artig å bli spurt. Jeg gleder meg som en unge, forsikrer Rune Brennvik.

Han var med i By the way og er klar for gjenforeningskonsert sammen med Bertil Bertelsen, Olav Nygaard og Torkel Buarøy. De får også med seg sin tidligere bandkamerat Knut Atle Hopen på noen låter.

- Vi holdt på fra sent på 1980-tallet til 1993-1994 og skrev mye musikk selv, med engelske tekster. Målet er å spille rundt en time med egen musikk i Rootsteltet, konserten på Kred blir en blanding av eget materiale og covermateriale.

To av By the way-medlemmene er i dag å finne i Publiners, hvor også Rune Brennvik var med i starten.

- Hva har By the way betydd for Publiners?

- Jeg vet ikke om det har betydd all verden. Men Ronny (Bertelsen, Publiners-vokalist. red.anm.) sang litt i EDLP, etui de la pupp, som etter hvert ble til By the way. EDLP gjorde en del jobber sammen med Red pieces, som var det andre lokale bandet i vår aldersgruppe. Så Publiners har røtter i begge de bandene.