Brønnøybandet Fata Morgana har jobbet jevnt og trutt siden de presenterte seg for verden i april i fjor. Onsdag slapp de singelen "Upside down". I dag lanseres videoen, som er laget av Gisle Arntzen.

Inspirert av trening

- Det skjer mye med Fata for tiden, og det liker vi, sier vokalist og låtskriver Vegard Benjaminsen til BAnett.

- Vi har akkurat øvd inn vår tolvte låt, så mesteparten av tiden går egentlig til å lage låter og øve. Vi hadde gledet oss veldig til nytt singelslipp, og ekstra kult er det jo med video denne gangen.

"Upside down" er inspirert av et korttidsforhold. Med et treningsstudio.

- Jeg skrev den etter at jeg begynte på helsestudio for noen år tilbake. Forholdet varte bare i fire uker, men jeg syntes den følelsen var så motiverende og gøy at jeg bare måtte skrive en låt om det. Som du hører i låta så glipper motivasjonen etter hvert, så det er vel det "Upside down" egentlig handler om, det å faktisk stå løpet ut og gi hundre prosent all the way uansett hva du egentlig holder på med.

Til Ylvingen

Benjaminsen og co. jobber i Sørneset studio sammen med produsent Trond-Viggo Solås.

- Vi har også fått oss noen festivaljobber i sommer, blant annet på Himmelblåfestivalen. Målet er nå er å få låtene ut til folket, spille konserter og selvfølgelig få gitt ut plate, sier Benjaminsen, som er fornøyd med Arntzens video.

- Sist vi lagde video prøvde vi oss på story, skuespill og hele greiene. Denne gangen er det litt enklere, ingen story bare en kul rocka video. Den er produsert av "Mr. Moviemaker himself" Gisle Brekke Arntzen. Flink fyr med masse kule ideer, så det ble gjort på to kvelder inne på øvingslokalet vårt på Skille.