Kain Tappers «En ny samtale» på Vega var første skulptur i Skulpturlandskap Nordland, og nå er det 25 år siden den ble avduket. Ideen til skulpturlandskapet oppsto også på Vega. (Foto: NFK)

Kain Tappers «En ny samtale» på Vega var første skulptur i Skulpturlandskap Nordland, og nå er det 25 år siden den ble avduket. Ideen til skulpturlandskapet oppsto også på Vega. Foto: NFK

I Brønnøysundet ligger Steinar Breiflabbb.

I Brønnøysundet ligger Steinar Breiflabbb.

I Vevelstad finner vi "Opus for himmel og jord".

I Vevelstad finner vi "Opus for himmel og jord".

"Hai-Ku-Badekar" finnewr man ved Vennesund i Sømna.

"Hai-Ku-Badekar" finnewr man ved Vennesund i Sømna.

1 / 4

Ideen kom til på Vega, og nå skal den feires i hele Nordland

Skulpturlandskapet er 25 år i år. I Brønnøy og på Vega blir det kulturkonferanse.

Den offisielle markeringen av jublieet blir i Vesterålen 27. mai, og dagen skal feires med et folkelig heldagsprogram.

– Jeg er veldig glad for å få være med å feire Skulpturlandskap Nordlands første 25 år. Det var en turbulent og omdiskutert start av prosjektet på begynnelsen av 90 –tallet. Men den rollen skulpturene har fått i kommunene i dag forteller oss om viktigheten med kunst. Og viktigheten av at kunsten er tilgjengelig for alle sier fylkesråd Ingelin Noresjø (KrF) i en pressemelding.

I Brønnøysund og på Vega skal det arrangeres en kulturkonferanse som del av hovedprogrammet.

Den blir 23.-25. august, og handler om kunst i offentlig rom, stedsutvikling og kunst og kultur i lokalmiljøer. I Nordland er det mange ideer og flere prosjekter på gang, og erfaringene fra Skulpturlandskap Nordland skal ligge til grunn for en samtale om veien videre for slike kunst- og kultursamlinger i Nordland.

Det var nemlig på Vega AK Dolven lanserte ideen om det som skulle bli Skulpturlandskap Nordland i 1988, og i 1992 åpnet første skulptur på Vega, med Kain Tappers «En ny samtale», ifølge programmet.

Mer å lese på BAnett:
Leses nå:
Siste nyheter

Brønnøysund tredje varmest i landet i dag

Det er ingen grunn til å klage..

BIL markerer 100 år under Torghattmessen

Politikerne skal spille fotball i disse draktene

– Vi håper sumodraktene holder ut hele kampen, sklitaklinger er forbudt, sier Leif Morten Slotvik og Espen Slotvik fra BIL.