I 2011 så det mørkt ut for UL Alltid Fremad. Ungdomshuset på Mosheim trengte renovering og kassa var tom. Enten måtte huset selges, eller det måtte tas tak.

Blåste liv i ungdomslaget

- Vi tenkte at det ikke gikk an å legge ned huset og jeg og Birgitte Heimstad ville prøve oss, sier ungdomslagets formann Rita Moe.

De måtte finne en måte å få penger i kassa. Det hele startet med ei julemesse. Seinere har det blitt tradisjon med høst- og vårmesse på ungdomshuset hvert år. I tillegg holdes det juleverksted for barn i desember.

- Vi får mye tilbakemeldinger fra folk og i tillegg er butikker villige givere av gevinster når vi har lotteri. Det er mange som har et forhold til dette huset og mange var på sin første fest nettopp her, sier Moe.

På en slik messe får de inn cirka 25.000 kroner netto til ungdomslaget. I tillegg er ungdomshuset mye utleid, noe som også genererer penger i kassen. Arbeidet med å få til bedre og større parkeringsplass er i gang. Enga like ved skal bli parkeringsplass på sikt.

Håndarbeid

I år er det 23 utstillere. De kommer både langveisfra og fra Brønnøy og Sømna. Felles er at de har med produkter de har laget selv. En av dem er Sissel Iversen fra Namsos, men med røtter og hytte i Velfjord. Hun stilte ut på Vårmessa for første gang, men Høstmessa har hun vært på tidligere.

- Disse steinene har jeg plukket på bunnen av Engavatnet da vannet var borte. Jeg tror ikke folk vet hvor flotte steiner det er på bunnen der, sier Iversen og viser frem noen glass hun har dekorert med vakre steiner.

På standen like ved står Liv Irene Vevelstad. Hun holder på å selge ett par sokker til Arnhild Solli.

- I år har jeg satset på spekulasi og matter, forteller hun og viser frem ei gulvmatte hun har vevd.

Det er også Sollis store hobby. Hun har med flere matter til vårmessa som hun vil selge.

- Jeg har fått masse sengetøy som folk ikke vil ha lenger. De vet at jeg vil ha for å lage til matter, forteller hun og viser frem ulike matter hun har laget.

Ragnhild Iversen har produsert masse produkter, først og fremst har hun strikket masse i løpet av vinteren. Nettopp med tanke på salg under denne messa.

- Jeg har vært her i mange år. Jeg sitter hjemme alene og da må jeg ha noe å gjøre. Håndarbeid har jeg bestandig likt. Da ungene var små var det litt mindre av det. Men da de fløy ut av redet begynte jeg for fullt med håndarbeid igjen, sier hun før hun får en kunde til standen sin.