Det produksjonsselskapet Alfred Film og TV i en pressemelding tirsdag.

Lager ti episoder

Alfred Film og TV har fått sin første store TV-produksjon. I Januar 2017 startet innspillingen av en 10 episoders dokumentarserie for Discovery Networks Norge og TVNorge. Serien skal følge boomen i nordlys- og vinterturismen i Tromsø, heter det i meldingen.

— Vinterturismen i Tromsø har eksplodert, nordlysturismen har blitt millionindustri. Ingen andre steder i Norge vokser turistnæringen så raskt, og TV-serien følger lokale aktører som livnærer seg på dette. Det har vært en eventyrlig vekst i vinterturismen, og det er utrolig mange spennende historier som ligger der, som vi har lyst å fortelle, sier daglig leder i Alfred Film og TV, Silje Bürgin-Borch.

Bürgin-Borch er fra Brønnøysund.

Daglig Leder i Alfred Film og TV AS Silje Bürgin-Borch, og Executive Produsent i TVN Evelina Mori. Foto: Pressefoto

Har med brønnøyværing

Alfred Film og TV er et Brønnøy- og Tromsøbasert produksjonsselskap. Produksjonsselskapet ble startet i fjor, av Silje Bürgin-Borch, for å satse på TV-underholdningsproduksjon fra Nord-Norge. Med denne serien er selskapet nå i gang med sin første serieproduksjon, og jobber også kontinuerlig med utvikling av videre konsepter, heter det i meldingen.

— Innspillingen startet i januar og skal foregå ut mars i år. 3 tv-team og 20 mennesker er i sving for å produsere serien. Av disse er 9 lokalt ansatte fra Nord-Norge, og med fra Brønnøysund er også Olav Søla. Vi ønsker å bygge lokal kompetanse og skape flere arbeidsplasser i kulturnæringen i nord. Det er en viktig del av profesjonaliseringen av bransjen, og vil være viktig om vi skal bygge videre på dette over flere produksjoner, sier Bürgin-Borch.