Den svenske visesangeren har nemlig slått seg sammen med sin mangeårige venn og samarbeidspartner Æ og blitt med i bandet Likholmen. Sundström er nå vokalist i bandet, sammen med Ingeborg Oktober. Søndag spiller de på Forsamlingslokalet, i regi av Brønnøy Jazzforum.

Vil til Nord-Norge

Til svenske Gaffa sier Stefan Sundström at han griper sjansen når han har anledning til å unnslippe "det gylne buret som er Stefan Sundström".

- Jeg bryter meg ut i Skandinavias vakreste region. Jeg vil dras med av tidevannet. Jeg vil turnere i Nord-Norge og gjøre om alle utkanter til sentrum og alle sentrum til utkanter, erklærer han.

Likholmen beskrives som et audiovisuelt orkester og har med seg egen videokunstner. I pressemeldingen beskrives bandet som moderne visesang på nordnorsk. Eller slik:

- Hvordan høres det ut med en seig maritim dragkamp mellom nu-visepop, folk og sedat rock? Maritimt uten å være sjark-romantiserende og dunkelt uten å være kølsvart, seigt og stillestående?

Ute med EP

Likholmen har tidligere spilt på Festspillene i Nord-Norge, Tromsø internasjonale filmfestival, Grønland og Trænafestivalen, og det er Brønnøy Jazzforum som nå får dem til Brønnøysund.

Bandet består av Stefan Sundström (vokal), Ingeborg Oktober (vokal), Martin Losvik (videokunster), Kåre Riibe Ramskjell (tangenter),Hallstein Sandvin (bass,elektronikk og perkusjon) og Erling Riibe Ramskjell, best kjent som Æ, på vokal og gitar.

Likholmen slapp den audiovisuelle utgivelsen "Lillelivet" i oktober 2015 og er ga ut EP-en "Blindskär" 14. oktober. Om den sier de:

- Vi følte for å tette noen av hullene i "Lillelivet"-universet, og samtidig slå opp noen nye. At vi velger en tittel på svensk henger jo sammen med at en av våre er svensk. Og så er det symptomatisk for det stedet vi sogner til; den nordnorske kysten. I tillegg til slitet, farene, ekstremitetene og mørket har jo Nord-Norge vært kjent for en enorm naturrikdom, internasjonalisme, dynamikk og mangfold. Denne utgivelsen er et lite skjær: Man må stikke hodet litt under overflata for å se det, og selvsagt - kommer du for nær, setter du deg fast.

Stefan Sundström trives på Helgeland. Her spiller han på Vegadagene i 2014, en konsert han gjorde sammen med Æ. Foto: Lillemor Hestvik