Fra 4. april til 11. april levde Ed Stafford uten hjelpemidler i naturen på Plahtes eiendommer i Bindal, i nærheten av Sagmestereidet.

Blir sesongpremiere

– Episoden fra Bindal går i morgen, som sesongpremiere, bekrefter community manager Sigmund Bade hos Discovery Channel til BAnett.

Første gang med klær på

Bindal var første gang Stafford prøvde seg på overlevelse i kaldere strøk.

– Vi var jo på et vis heldige, snøen smeltet og temperaturene var på vei opp. Og så var det første gang jeg kunne ha klær på. Tidligere har det vært en del av konseptet at jeg starter uten. Regnet var en større utfordring enn temperaturen. På en måte hadde det vært lettere med 8 minus og tørt vær. Å holde seg tørr ble hovedutfordringen, sa Stafford til BAnett i april.

Før pleide Stafford å være helt naken i programmene, men det er det slutt på etter Bindals-episoden.

– Programmet står seg godt uten at jeg trenger å være naken. Jeg har på meg shorts i de fleste episodene, og i Nord-Norge fikk jeg til og med ha på meg full mundur, uttalte han til avisen Irish Examiner i mai i år, en knapp måned etter Bindal-turen.

Sluppet ned i helikopter

TV-innspillingen startet med at Stafford ble sluppet ned i helikopter, gikk ned i skogen og mot fjorden.

– Men jeg klarte ikke å gjøre opp bål. Så jeg måtte holde meg våken og i bevegelse hele natten. Da dag to startet var jeg utslitt, men jeg fant et leirsted ved fjorden. Og så klarte jeg å tenne et bål. Derfra gikk det greit.

BA 31.3.16 Foto: Faksimile
Ed Stafford ved endt oppdrag, på Sagmestereidet nederst i Eide-vassdraget. Foto: Privat