Sømnaværingene hadde møtt opp i hopetall til søndagens åpning av Sømnadagan på Galleri Kvaløye. Etter ordførers åpning var det duket for en 90 minutters forestilling om Olav Duun og hans liv og forfatterskap. Med tidsriktige klær, en imponerende innlevelse og en egen evne til å formidle trollbandt Magne Olav Aarsand Brevik publikum like lenge. Det hele var svært godt iscenesatt og man fikk et godt innblikk i Duuns forfatterskap og samtid. Mellom hver fortelling var det lagt inn musikkstykker, spilt av cellist Martin Stangebye, stykker som var med på å skape en egen atmosfære i forestillingen. Det hele skapte en stemning som var til å ta og føle på.

Rundt hundre hadde møtt opp og det var fullt i den lille låven da forestillingen startet. Etter endt forestilling ville applausen ingen ende ta, og gjestene gikk både rørte og glade ut låvedøren.

- Vi skal etter hvert på turne, men først skal vi ha to forestillinger til her på Galleri Kvaløye mandag, og det gleder vi oss til, sier en smilende og fornøyd Magne Olav Aarsand Brevik etter forestillingen.

- Dette var bare helt fantastisk, sier Astrid Osmundsen.