Produksjonsselskapet De jentene der Filmproduksjon AS drives av sømnajenta Stine Blichfeldt.

– Vidunderlig håndverk

Filmen er regissert av Ina Lerner Grevstad, og handler om en rumensk jente som kommer til Norge for å tjene penger på prostitusjon.

Til California

Onsdag neste uke har filmen sin internasjonale premiere under Palm Springs ShortFest i California. Norsk filminstitutt har valgt å gi produksjonsselskapet midler slik at Blichfeldt og regissørern har råd til å reise bortover.

– Det var veldig stas med hederlig omtale i Grimstad, og det blir kult å være med på filmfestivalen. Det er arti å representere sin egen film på slike festivaler, men man knytter også nettverk og snakker med filmskapere over hele verden, sier Blichfeldt til BAnett.

– I fjor var jeg produsentmentor for en film som var på samme festival. Jeg jobbet også litt praktisk med samme film. Det var ikke i regi av mitt selskap, og jeg var ikke med til festivalen, så dette er et lite steg oppover, sier en glad produsent.

Mange baller i luften

Det skjer dessuten mye for tiden.

Hun har fått finansiering til ny kortfilm som spilles inn i juli og oktober på Sørlandet, og er co-produsent på spillefilmen «Skyggenes dal». Den har blant annet fått finansiering fra Norsk filminstitutt. Dessuten har hun blitt valgt ut som 1 av kun 4 prosjekter til talentutviklingsprogrammet FilmLab, med filmen «Spesialjegerne».