"En av årets hittills bästa svenska popsinglar är här! Stockholmsbandet Melby imponerar oerhört med singeln ”Human”.", skriver den svenske musikkbloggen Hymn, som beskriver den ferske sangen slik:

"Det är luftigt, melodiskt, lite psykedeliskt, poppigt, men framförallt väldigt bra."

Konsert i går

Bandet består av Matilda Wiezell, David Jehrlander, Teo Jernkvist og brønnøyværingen Are Engen Steinsholm.

- Veldig, veldig gøy at Hymn likte låten så godt! skriver Steinsholm til BAnett i dag. Onsdag kveld arrangerte bandet releasekonsert for singelen.

- Hele dagen i går var litt surrealistisk. Vi har bare hatt én konsert med Melby tidligere, og plutselig fikk vi ganske mye oppmerksomhet. Ikke ekstremt mye, men det vi har å sammenligne med er at nesten ingen hadde hørt det vi har spilt inn, så hele dagen var et kick.

Startet i fjor

Steinsholm forteller at bandmedlemmene kjenner hverandre fra å ha gått på samme folkehøyskole for noen år siden, og at de startet Melby i fjor sommer.

- Jeg og vokalisten Matilda Wiezell har spilt mye sammen tidligere, men mer akkustisk og singer-songwriter-aktig. Vi startet helt enkelt Melby fordi Matilda ville spille rock. Melby hadde sin første konsert på en liten festival utenfor Stockholm i september. Etter det fikk vi hjelp av Alexander Eldefors, en kompis og dyktig produsent, og spilte inn to låter i studioet han jobber i. Det ballet på seg, og vi la mye, mye mer tid og energi på innspillingene og miksingen enn noen av oss hadde trodd at vi skulle gjøre. Resultatet var låten som kom opp på Spotify i går, og en låt til som vi forhåpentligvis snart er ferdige med. Nå har vi et par ikke helt ferdig avtalte konserter i løpet av våren, og prøver så godt vi kan å få til fler!