Remi Slotterøy og Blueskollektivet ble i går kveld tildelt  Sparebank1 Midt-Norges talentstipend på 20.000 kroner. Banken har delt ut stipender til idretts- og kulturstipender de siste 19 årene, og i år ble det også delt ut penger til unge gründere.

Beæret

Slotterøy og bandet ble valgt ut av en fagjury blant 350 søkere. Bare ti av søkerne i kulturkategorien fikk stipend.

- Vi ble invitert på bankett, prisutdeling og full pakke i Trondheim, sier Slotterøy, som er svært fornøyd med pengestøtten.

- Vi var i selskap med mange utrolig dyktige mennesker, alt fra dirigenter til fløytister og bassister som har vært både i inn- og utland.Fremmadstormende idrettshelter og næringstalenter som driver med alt fra landbruksklær til damer og hjerteoperasjoner gjennom blodårer i foten. Vi er veldig beæret over å få være med blant disse menneskene, sier vokalisten.

Pengene kommer godt med, for bandet har flere prosjekter på gang. Blueskollektivet første album er på oppløpssiden, med et singelslipp i forkant. 11. april slippes platen på CD, vinyl og alle streamingkanaler.

Releaseturné

Slotterøy bor i Trondheim og tar siste semester på drama- og teaterlinjen ved NTNU. Han planlegger videre studier, men retningen er han ennå ikke sikker på. For Blueskollektivet blir det imidlertid en hektisk vår og sommer.

- Vi planlegger en releaseturné i Oslo, Sandnes, Stavanger, Bergen og Trondheim. Det er i alle fall byene vi har lagt opp til nå, sier Slotterøy.

- Blir det spilling hjemme i Brønnøysund?

- Vi har veldig lyst til det, men har ikke fått noen forespørsler eller vært i kontakt med noen. Vi får ta opp røret og se om vi får til en konsert hjemme i Brønnøysund i forbindelse med slippet. Da blir det i så fall etter turneen og selve slippet, sier Slotterøy.