Like før helgen ga det oslobaserte black metal-bandet Kvesta ut EP-en "Human Scum", og det er en utgivelse med røtter i Brønnøy.  Gitarist og vokalist i bandet er brønnøyværingen Vetle Skogmo, med scenenavn "Raatten".  Brønnøyværingen Jens Brede Sørensen Johansen har produsert utgivelsen og bidrar på den.

Skogmo forteller at de to brønnøyværingene kom i kontakt etter at han hadde lest et intervju med Johansen i bladet Metal Hammer Norway i 2013.

- Jeg skumleste egentlig bare igjennom magasinet og skulle til å legge det fra meg, da jeg så et spennende ord på siste side; Brønnøysund.Det var et intervju med Jens Brede Sørensen Johansen, eller Sturt, som spiller i Troll, Whip, Attentat, Blindfisted med flere. Han kommer også fra vår kjære kystby, forteller han.

- Jeg ble helt sjokkert over at det fantes andre fra Brønnøysund som brant for samme sjanger som meg.

Johansen hadde på den tiden akkurat startet plateselskap, og Skogmo dro til Oslo for å spille inn en plate i studioet hans.

- Første "høsting" fra den studiotiden er Human Scum, som ble gitt ut 9 oktober på Digipus Music, vårt plateselskap.Senere ble jeg også med i Whip, et "scrapmetal" band som ble startet i Brønnøysund i 1999, forteller Skogmo, som får ulike reaksjoner på musikkstilen han har valgt.

- I Oslo er vel black metal ganske stuereint. Men blant jevnaldrende blir det fort kommentarer om at det ikke er ordentlig musikk og så videre.