Fredag 23. oktober får Forsamlingslokalet og Brønnøy Jazzforum besøk av jazzsanger og komponist Anja Eline Skybakmoen med band. Hun har nettopp utgitt plata "Echoes", oppfølgeren til fjorårets kritikerroste debutplate "We´re the houses".

Mente ikke Sandberg

I sommer vant Skybakmoen NRK P3s Raga Rockers-konkurranse med sin versjon av deres "Noen å hate". I valgkampen var hun engasjert av Dagbladet for å spille sangen før en valgdebatt om innvandring. FrPs Per Sandberg reagerte på dette, og trakk seg fra debatten.

- Dette var på ingen måte et direkte budskap til Sandberg. Det var et innspill i hele debatten og situasjonen, satt på spissen med sterke ord. Jeg påstår ikke at Per Sandberg går rundt og hater, sa Skybakmoen til Dagbladet etterpå.

Nyanser

Skybakmoen har med seg David Aleksander Sjølie (gitar), Ivar Loe Bjørnstad (trommer), Sebastian Haugen (bass), Kim-Erik Pedersen (saksofon= og Brynjar Stabell Erdahl (lyd). Konserten i Brønnøysund er en del av en platelanseringsturne, og arrangeres i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter og med støtte fra Norsk Kulturråd.

"Det er aboslutt et spennende og særegent sound Skybakmoen har drømt fram. Albumet vokser ved hver gjennomlytting, nye lag av nyanser åpenbarer seg stadig.", skrev Rana Blad i sin anmeldelse av "Echoes".

Og for de som drar kjensel på etternavnet: Ja, Skybakmoen er lillesøster til Johndoe-vokalist Jonas Skybakmoen.