BILs J14-lag vant både serien og sluttspillet på Helgeland suverent med 12 strake seirer. I dag spilte de kretsfinale mot Salten-vinneren Grand Bodø på Sagbakken stadion i Mo i Rana.

Grand startet klart best og ledet 2-0. BIL-jentene kjempet seg imidlertid tilbake. Johanne Myren reduserte til 2-1 før pause og Tonje Dypaune utlignet til 2-2. Det ble også resultatet etter 2 x 35 minutter. Så det måtte 2 x 5 minutters ekstraomganger til for å kåre kretsmesteren i Nordland. Der scoret Grand og vant 3-2.

Dermed ble det sølv på BIL-jentene, som betyr at de er nest best i Nordland.

- De var bedre enn oss i første omgang, men i andre omgang hadde vi ballen mest og spilte best, sier BIL-kaptein Emma Anine Helstad Amundsen.

J14-serien på Helgeland ble spilt ni mot ni og syv mot syv, ettersom lagene ikke klarte å stille elleverlag. I Salten har det blitt spilt ellever i henhold til regelverket, det ble det også i dag. Så dette var BIL-jentenes første elleverkamp.

- Det var uvant. Det er surt å tape en finale, men jeg synes vi gjorde en god kamp og kan være fornøyd, sier kapteinen.

Trener Roger Haugen er helt enig.

- Jentene skal ha all ære for innsats og spill. Forsvaret fortjener litt ekstra skryt. Jeg er også veldig imponert over måten jentene kriget seg tilbake i kampen på, etter å ha kommet under 2-0 etter 18 minutter og klarte å utligne, sier Haugen.

Dette er det første tapet for laget i serie- og kretssluttspill på to år.

- Grand-treneren ga oss skryt og var klar på at vi ville vært topp tre i Salten, sammen med dem og Innstranden. Det er artig å høre for laget vårt består av 50/50 13- og 14-åringer, sier Roger Haugen.