- Det finnes ikke noen bedre måte å vinne fotballkamper, og veldig det er artig å score hat trick. Det er ikke hver dag man gjør det, sier Thomas Klaussen. Kvik Halden sjokkåpnet og scoret på sine tre første sjanser i løpet av den første halvtimen søndag.

- Heldigvis fikk vi en redusering før pause. Jeg scoret på straffe til 3-1, forteller vegaværingen.

Brukte hodet

Fem minutter etter sidebytte var han frampå igjen, denne gang med hodet og i det 77. minutt endte en ny heading i nettet til 3-3. Snuoperasjonen ble fullført fire minutter minutter før slutt da René Elshagen ble matchvinner.

- Vi bestemte oss i pausen for at dette skulle vi klare, og med god hjelp fra mossinger på tribunen ble det en fortjent seier til slutt i forhold til spill og sjanser, sier Klaussen.

Leder med fem poeng

Moss stadig tabellen i 3. divisjon avdeling 1, etter seks seirer og ett tap på syv kamper. Gultrøyene har skaffet seg en fempoengs luke ned til Ørn-Horten og Oppsal som ligger nærmest. Men mossekråkene tar på ingen måte av. Postulatene etter far og sønn Eggens trenertid* sitter tydeligvis igjen i garderobeveggene på Melløs.

*  Nils Arne Eggen ledet Moss til opprykk til toppdivisjonen i 1986 og seriegull i -87. Knut Thorbjørn Eggen tok laget opp i 1997 og ledet gultrøyene i Eliteserien i fire sesonger, før det ble nedrykk og han tok over Fredrikstad.