Det skriver NRK. Gjennom deler av høsten 2016 gikk NRK-serien "FBI redder høna" på norske TV-skjermer.

I serien kunne man se hvordan tre millioner verpehøns ble gasset i hjel og senere ble kastet, men nå snur det.

- Ja, fra påske er vi i gang med å slakte høner, forteller kommunikasjonsdirektør i Nortura Ellen Flø Skagen til NRK.

- Dette er en start

Til nå er det kun Ytterøykylling AS i Nord-Trøndelag som har slaktet verpehøner, men nå tar Nortura grep.

Det første høne-produktet Nortura slipper ut på markedet er hel, frossen høne under merkevaren Prior. Dette produktet skal ut i Norgesgruppen-butikker som Kiwi, Meny og Joker.

Kommunikasjonsdirektøren regner med at verpehøns blir å finne i butikkene i mai.

– I første omgang har vi lagt opp til å slakte 10.000 høner. Det er fortsatt langt unna tre millioner, men det er en start. Og denne gangen er det ikke et stunt vi gjør, men noe som er tenkt å vare og som virkelig skal satses på i markedet, sier Skagen til NRK.

Det er nemlig ikke første gang Nortura prøver seg med høner i markedet.

– Vi prøvde for noen år siden, men den gangen gikk det dessverre dårlig. Forbrukerne kjøpte det ikke. Nå synes vi vi merker helt annen stemning i markedet. «FBI redder høna»-serien har gjort at folk er opptatt av høne. Vi har merket stor pågang fra kundene våre.

Mulighetene er mange

– Vi ser på mange muligheter. Ferdig kokt høne, ferdig frikassé, hønsekraft. Det er fantastisk moro hvis vi kan få dette til og redde ikke bare høna, men også glemte mattradisjoner. Men skal dette gå må forbrukerne ønske å kjøpe høne. Hvis alle har bare èn hønemiddag i året så har vi «reddet» alle de norske verpehønene, sier Flø Skagen om hvilke forskjellige varer slaktet verpehøns kan brukes til.