Johannessen sluttet som kjent som utdanningssjef i Nordland, en stilling han hadde hatt siden mars 2016, for å bli rådmann i Sømna. Nå er hans etterfølger som fylkesutdanningssjef klar: Nina Ellingsen Høiskar, som kommer fra stillingen som fakultetsdirektør ved Nord Universitet.

- Jeg har stor interesse for utdanningssektoren. Å få være med og videreutvikle den videregående opplæringen i Nordland gleder jeg meg stort til, sier Ellingsen Høiskar i fylkeskommunens pressemelding.

Startet på Stokmarknes

Hun har arbeidet i utdanningssektoren helt siden hun ble uteksaminert som cand.philol. ved Universitet i Oslo.

-  Jeg startet som lærer på Stokmarknes, og har arbeidet ved Universitetet i Oslo. Fra 2004 har jeg vært ved Nord universitet, og har fått være med på den spennende prosessen med å gå over fra å være høgskole til å bli landets nyeste universitet.

44-åringen har sittet i universitetsstyret på Nord universitet.

- Å forme utdanningsfeltet er samfunnsutvikling. Det er rett og slett kjempespennende, og har stor betydning for hvilket fylke vi skal ha. Ikke minst med tanke på å tilby det næringslivet i Nordland har behov for, sier hun.

Kjenner utfordringene

Nina Ellingsen Høiskar mener hun i universitets-systemet har jobbet med mange utfordringer som er lik de man ser i den videregående skolen; gjennomstrømming, frafallsproblematikk, utdanningskvalitet og relevans i utdanningen.

- Ikke minst tror jeg vi må jobbe mye med samspillet mellom utdanning og samfunnets og næringslivets behov. Ikke minst gjelder jo dette innen yrkesfagene, der utfordringene med for få læreplasser er sentralt, mener Nina Ellingsen Høiskar.