2. november er det møte i Vevelstad næringsstyre, hvor det står én sak på agendaen: Stokka Rorbus søknad om støtte til utleiebåt. Stokka Rorbu ved Karin og Øystein Arnesen har søkt om støtte til  innkjøp av dette. Bakgrunnen er et behov for en måt som er forskriftsmessig godkjent, og de har bestilt en 19-fots Kværnø-båt med 50 hk Yamaha-motor til en totalkostnad på 186.900 kroner.

Stokka Rorbu er med i reiselivssamarbeidet VisitVevelstad og opplyser i søknaden at rorbua er full-booket fra april 2017 til september 2017, med unntak av to uker i mai. Ifølge søknaden har interessen for rorbua tatt seg opp etter at de la ut opplysning om at det skal investeres i ny og større båt.

I rådmannens vurdering heter det at man tidligere har behandlet flere saker med motorisert utleiebåt som formål. Ved behandling av sak 5/2014 ble det vedtatt følgende presedens i slike saker: Det gis støtte til utleiebåter med inntil 50 prosent av anskaffelseskostnad per båt, oppad begrenset til 30.000 kroner.

På den denne bakgrunn innstilles det på tildeling av 30.00 kroner til Karin og Øystein Arnesen, som ikke har mottatt tilskudd fra Næringsfond I tidligere.

Karin og Øystein Arnesen driver Stokka Rorbu. Foto: Greta Karlsen