Det er ingen tvil om at gårsdagens varme var godt mottatt av sol-sultne helgelendinger. Med temperaturer varmere enn Barcelona koste folk seg ute i det blå, og noen stupte ned i sjøen for å avkjøle seg. Tropenatt ble det ikke, men det var heller ikke langt unna. Minimumstemperaturene i natt lå på blant annet 18,3 grader i Brønnøysund, 19,2 grader på Sømna og 19,3 grader i Sandnessjøen som for øvrig lå i norgestoppen, ikke langt unna Overhalla som var nattens varmeste på 19,4 grader. Dette melder vakthavende meteorolog Rune Skoglund ved Vervarslinga i Nord-Norge.

- Det er fremdeles gode temperaturer på Sør-Helgeland. Men været må folk nyte så kort det varer, for nå er tåke på tur innover Brønnøysund. Den kommer til å starte sør på helgelandkysten og bevege seg nordover. Den første tåka er forventet om et par timer, sier Skoglund.

Som følge av dette blir det kaldere ut over dagen.

- Temperaturen vil falle ned til 15-16 ganske fort, og hvis tåken blir liggende i morgen blir den sannsynlig ikke noe varmere. I innlandet vil det derimot være varme temperaturer, spesielt litt lengre nord på Helgeland, melder han.