Stortingsrepresentant Ulf Leirsteins (Frp) harselering med samenes "nasjonaldag" på Twitter har satt sinnene i kok på sosiale medier.

Plenumsleder i Sametinget, Jørn Are Gaski, synes utspillet, som kom på samenes nasjonaldag i går 6. februar, er sårende og sier til NRK at det la en demper på feiringen.

– Dette er mobbing og trakassering av folkegruppe som har vært utsatt for en hard fornorskingspolitikk. Det er alvorlig at det kommer fra representanten til et regjeringsparti, som vil legge ned Sametinget og svekke samisk språk og kultur sier Gaski til NRK.

Margunn Ebbesen (H) som sitter i justiskomiteen på Stortinget sammen Leirstein synes heller ikke noe om utspillet.

- Jeg støtter ikke en slik uttalelse. Den får stå for hans egen regning. Samene er urfolk som vi i fellesskap har et ansvar for å ivareta. Samenes dag er viktig for samene som urfolk på linje med 17. mai for oss. Samefolkets dag er en viktig påminnelse om samenes rett til å sikre og utvikle sitt språk, sin kultur og sitt samfunnsliv, sier Margunn Ebbbesen.

Leirstein skriver følgende til NRK om saken:

– Jeg reagerte på at man på NRK i går brukte betegnelsen Samenes Nasjonaldag. Det er Samenes Dag. Derfor sendte jeg en tweet. Dette er for øvrig en velkjent debatt, som også NRK har omtalt ved flere anledninger. Utover det så har jeg ingen kommentarer, skriver Leirstein i en SMS.