BILs G15/16-lag trengte ett poeng hjemme mot Herøy lørdag. Årets siste kamp endte med hjemmeseier 23-2. Dermed kunne BIL-guttene feire et suvernet serie- og kretsmesterskap i 9er-serien.

- Jeg er ikke glad i å vinne med mange mål, og som hovedregel gjør vi tiltak for å spare motstanderen om vi blir for dominerende. Denne gangen insisterte spillerne på å score mange mål, da de ville passere Sømna på målforskjell. Så det var greit denne ene gangen, sie BIL-trener Alexander Ediassen.

Den egentlige finalen ble spilt borte mot Sømna torsdag. Men Sømna ville klart seg med uavgjort for å bli serie og kretsmester. 5-4-seieren var klarere enn sifrene skulle tilsi.

- Målet mot Herøy var å komme over 100 mål totalt og ta igjen Sømna på målforskjellen også. Og det klarte vi, sier kaptein Espen Laumann.

BIL troner øverst på tabellen med elleve seiere og ett tap (4-1 i Vik) og 105-43 i målforskjell. Sømna tok sølvet med ti seirer, to tap og 102-43 i målforskjell. BIL får kretsmesterskapet på kjøpet ettersom det ikke spilles 9er-serie i Salten.

BIL-trener Alexander Ediassen har brukt over 30 spillere.

- Vi har hatt ganske god kontroll i nierserien, til tross for at lagoppstillingene sjelden er i nærheten av den forrige. Vi har mange unge spillere, både her og på elleverlaget. Vi har også mange hospitanter med oss på våre treninger, og det har de vokst mye på. Det er først og fremst det som er gledelig for meg, sier Ediassen.

Det spirer og gror veldig godt i BILs ungdomsavdeling. Tre av lørdagesns gullgutter har fått sine første innhopp på A-laget; Adrian Sandvik, Jørgen Sebaster Rodal og Jey Porntep Kongram Jørgensen.

- Stammen på A-laget som rykket opp til tredjedivisjon har gått i skole hos meg og de andre trenerne rundt årets og fjorårets guttetrenerteam. Det viser at det vi driver på med ikke er så halvgærnt. Det er vel ganske nøyaktig tretti førsteplasser for 97-99-kullet de siste fire-fem årene, og jeg har tro på at det kommer opp en ny generasjon spillere med riktig trening og innstilling i fremtiden, sier Alexander Ediassen.