Per Kåre Hatten melder i dag på facebook at han vil avvikle strandrestauranten ved Torghatten Kurs & Feriesenter. Han forteller videre at campingplassen videreføres, nå med "verdens fineste resepsjon" - da med henvisning til bygningen som de siste tre årene har huset strandrestauranten.

Opprettholder minimalt tilbud

Hatten bekrefter overfor BAnett at strandrestauranten legges ned. - Det skal fortsatt gå an å komme inn Torghatten for å få seg en pizza eller et glass øl og brus og se og bli sett, men konseptet strandrestaurant avvikles, sier Hatten. Restauranten har så langt i år hatt åpent en periode for å gjennomføre bestilte måltider fra grupper. Nå gjenstår én gruppe gjester, og så er det kroken på døren.

Ikke grunnlag for helårsdrift

Hatten understreker at det ikke ligger noen dramatikk i beslutningen. - Vi har drevet litt i pluss, litt i minus og mye i null, men dette er snakk om å tilpasse seg til virkeligheten. Da Tosenveien forsvant gikk startskuddet for en grundig gjennomgang av økonomien i dette. Tosen-hendelsen ble dramatisk for oss. Vi kan dokumentere 70 prosent nedgang i overnattinger her ute som følge av vei-stengingen. Det ville da være galskap å holde restauranten åpen.Ifølge restaurantens gründer kommer det tydelig fram i regnskapene at det ikke finnes grunnlag for helårsdrift av en gourmetrestaurant på Torghatten. - I tillegg trenger man folk med svært høy kompetanse for å drive noe slikt, og slike folk vil gjerne ha mer enn bare to måneders engasjement i året. Vi har vært tålmodige, og har lagt mye energi og lidenskap i dette, over tre år, men nå ser vi at tiden har kommet for å avrunde og gå tilbake til start igjen. Han viser til campingdriften, som vil fortsette. - Jeg mener vi har vært tilpasningsdyktige her ute. Vi har gått fra kioskvogn til gourmetrestaurant til akuttmottak og nå blir det campingplass igjen, sier Hatten.

Flere mister jobbene

- Er det folk som vil miste jobben som følge av dette? - Vi har hatt cirka 500.000-600.000 i lønnsutgifter per år de siste tre årene. Det er snakk om 6-8 personer som nå ikke lenger får jobb, sier Hatten. Han synes det er vemodig å avslutte restauranten. - Det er synd, på grunn av alt arbeidet som er lagt ned og fordi regionen mister et tilbud. Men det vil gi en bedre bunnlinje for selskapet, og samtidig har det vært en fin og lærerik reise for oss. Jeg tror nok kona vil sette pris på en del av erfaringene som er gjort når jeg lager mat hjemme - for der er det fortsatt noen matopplevelser i vente, sier Hatten.