Tradisjonen tro ble de arrangert "heimkommarkamper" mellom hjemmelaget og feriegjester både for damer og herrer under "Sommardagan i Sømna" også i år.

Damene var først fredag kveld. Her var det lett blanding av spillere. Utflytterlaget kunne glimre med gode spillere og godt samspill, mens hjemmelaget hadde mye rot i både forsvar og angrep.

Tidvis ble det spilt hurtig fotball, men det var kun de gangene vi fikk se hjemmelaget på motstanders halvdel. Det første målet kom allerede etter knappe 5 minutter og ballen ble satt i nettet av Tiril Evensen som viste muskler over hele banen.

Det gikk ikke fullt så bra da søsteren Vilde skulle forsøke seg som keeper for utflytterne. Et utspark fra hjemmelagets keeper snertet hodet til hjemmelagets Julianne Moen, før ballen glapp for Vilde. Det ble et skikkelig keepertabbe. Så etter knappe 9 minutter var stillingen 1-1. Vilde Evensen gjorde godt opp for seg. Først med å være sette inn 1-2. Så tok Toril Åsvik innkast for bortelaget. Det snertet hodet til Vilde Evensen og ga bortelaget ledelsen 1-3, som også ble pauseresultatet.

Scoret på storesøster

Andre omgang startet godt for gjestene, men de fikk kjenne på kamplysten til hjemmelaget. Bare 2 minutter uti andre omgang scoret lillesøster Marie Solli Oppegaard på keepersøster Kristine Solli Oppegaard og reduserte til 2-3. Til tross for kampvilje av dimensjoner, måtte hjemmelaget til slutt seg slått av gjestene og det hele endte 3-6 til gjestene som gikk jublende av banen.

- Dette er jo bare for gøy. Vi spiller fordi vi liker å showe litt, men klart det er gøy å vinne, sa lagleder Stein Fagerli, som for anledningen var trener for vinnerlaget.

- Hadde vi hatt flere innbyttere og mindre skader, hadde vi slått gjestene. Det var en sliten gjeng som var på banen i dag, sa Jon Rørmark som var trener for hjemmelaget.

Surt tap for gjestene

Etter damekampen var det duket for herrenes kamp. Kampen var periodevis kjedelig da hjemmelaget var overlegen i spillet. Det kan telles i minutter den tiden bortelaget var på hjemmelagets banehalvdel. Hjemmelaget var med andre ord overlegne i spillet gjennom det meste av kampen. Det første målet sørget Eskil Melstein for og det kom knappe 4 minutter etter start. Etter 30 minutters spill hadde hjemmelaget 3 mål, mens gjestene knapt hadde vært på motstanders banehalvdel.

Magnus Bjøru løp det inn det andre målet, mens Trygve Sandnes stor for det tredje. Før pause fikk Magnus Bjøru atter engang ferten av ballen og la den elegant bak keeper Kristoffer Bjørnvik. Lagene gikk til pause med 4-0. Andre omgang ble ikke noe bedre for gjestene og de måtte etter 90 minutter se seg grundig slått av hjemmelaget.

- Dette var gøy. Vi har dessverre hatt nissen med på lasset i mange av våre kamper og denne gangen hadde han falt av og vi håper han ikke kommer seg på igjen. I kampen fikk vi prøvd ut nye kombinasjoner og nye unge spillere og de fikk vist hva de var god for. Fortsettelsen blir spennende, sier spillende trener Simen Garaas.

Kampen endte med 9-3-seier til hjemmelaget.

Seriefotballen ruller igjen for seniorlagene på Sør-Helgeland til helgen. Bindal er først ut med bortekamp mot serieleder Egge i 6. divisjon Trøndelag førstkommende lørdag. Serieleder i 4. divisjon HeSa Stålkameratene kommer til Brønnøysund for å møte BIL lørdag 12. august.

I damenes 2. divisjon åpner BIL høstsesongen hjemme mot Gruben søndag 20. august. Samme dag har Vega bortekamp mot Sandnessjøen 2. Dagen etter tar Sømna imot Mosøen 2, også det i 6. divisjon Helgeland. Onsdag 26. august møtes Vega og Sømna på Gladstad.