Sandnessjøen slo BIL 3-1 i dagens lokaloppgjør hjemme på Stamnes Arena. Spillende trener Stian Theting ga SIL ledelsen og broder Vegard la på til 2-0 på to minutter i slutten av første omgang. Joakim Stormo Halsen skapte ny spenning med sin redusering til 2-1 fra straffemerket etter 54 minutter. Stian Theting sikret seieren med sin andre scoring for dagen midtveis i andre omgang.

Vi fulgte kampen:

94 min: 3-1 slutt.

85 min: Ny SIL-avslutning i aluminiumen.

83 min: Stor BIL-sjanse. BIL kontrer raskt opp langs venstre, innlegget ender motsatt inne i 16-meteren hos Espen Øverås som skyter, men SIL-keeperen redder.

BIL fortsetter i samme formasjon og med samme spill. Det fører ikke til annet enn avslutninger fra distanse. SILs forsvarsfirer har ikke blitt utfordret skikkelig i bakrom.

80 min: Bytte for BIL: Suhaib Samatar inn for Fredrik Salhus. Fra og med i år er det tillatt med fem bytter.

76 min: Dobbelbytte for BIL. Adrian Sandvik inn for Jørgen Sebaster Rodal og Fredrik Dahle Moe inn for Andreas Blomstervik Hansten.

75 min: Ny corner til BIL.

71 min: BIL-corner. Lander på nettaket.

70 min: Gult kort til SILs Daniel Anfindsen for å sparke bort ballen etter at den var ute av spill.

68 min: Vegard Theting får sjansen til å score sitt andre mål fra 12 meters hold, etter rot i BIL-forsvaret. Men skuddet går rett på Tommy Horn.

66 min: 3-1. Stian Theting. SILs spillende trener får ballen inne i 16-meteren og finner motsatt hjørne.

65 min: Bytte på BIL: Espen Øverås inn på høyre kant for Alexander W. Pedersen. 25 minutter igjen nå.

62 min: Farlig BIL-frispark fra Tobias Lund Korsgaten. Stusser et SIL-hode og like over til corner.

BIL står høyere nå og jakter utligning.

59 min: Gult kort til SILs Rodgers Kalyango.

54 min: 2-1. Joakim Stormo Halsen scorer fra straffemerket. Fredrik Salhus ble felt av SILs keeper som fikk gult kort.

50 min: SIL-skudd i stanga. Etter en strålende kontring ender ballen ender hos Daniel Anfindsen som treffer al

47 min: Fredrik Salhus skyter fra 18 meter. Over.

Andre omgang er i gang.

Spillemessig har BIL vært fullt på høyde. SIL har gått mer direkte til verks, kommet til flest avslutninger og lyktes til slutt to ganger. De ti siste minuttene straffet SIL et småspillende BIL-lag og vant ballen høyt oppe i banen.

Sandnessjøen leder 2-0 til pause.

41 min: BILs Christian Haugen får gult kort for filming.

40 min: SIL-skudd i tverrliggeren. Hjemmelaget har virkelig festet grepet.

38 min: 2-0. SIL kommer på nytt. Ballen ender hos Vegard Theting som blir fint frispilt inne i 16-meteren og skyter i motsatt kryss.

37 min: Sandnessjøen tar ledelsen 1-0. Corner som Stian Theting header i mål. Enorm SIL-sjanse i forkant.

34 min: BIL presser høyt. Jørgen Sebaster Rodal snapper ballen på SILs 16 meter. Innlegget fra Alexander W. Pedersen går over.

32 min: Lasse Lien kommer til skudd fra 16 meter. Utenfor.

Det er SIL som har kommet til de fleste avslutningene, men uten å sette Tommy Horn på de helt store prøvene. BIL-kapteinen besto den største testen da han reddet fra Stian Theting etter åtte minutters spill.

Den første halvtimen har vært litt avventende fra begge lag. Småpent BIL-spill, men for lavt balltempo gjør det lett for SIL å henge med.

28 min: SIL-corner. Vegard Theting avslutter til ny corner via et BIL-bein. Den ender i skudd over.

25 min: SIL-frispark tre meter fra spissen av 16-meteren. Skuddet går over Tommy Horns lengste kryss.

22 min: Joakim Stormo Halsen kommer til skudd fra 16 meter. Men det blir for løst og rett på keeper.

Det er to spillende lag som møtes. SIL sverger i større grad til lengre gjennombruddpasninger. Men BIL-forsvaret har hatt god kontroll så langt.

18 min: Gult kort til Tobias Lund Korsgaten for å ha sparket bort ballen etter at den var ute av spill.

11 min: Flott BIL-angrep. Jørgen Sebaster Rodal setter Fredrik Salhus opp på midten, han stormer oppover og finner Lasse Hansen Lien på venstrekanten. Innlegget når nesten Christian Haugen inne i femmeteren. Men et SIL-bein kommer i mellom.

9 min: BIL-corner

8 min: SIL-corner ender hos Stian Theting, som får skutt. Tommy Horn fister skuddet over til ny corner.

7 min: BIL corner bokses ut av SILs reservekeeper Kristoffer Ingebrigtsen

3 min: BIL-corner i nettveggen.

3 min: Ferdrik Salhus har BILs første avslutning.

2 min: Sandnessjøen får en stor sjansen fra corner etter to minutter. Skuddet går over.

Stålkamartenes gamle storscorer Andrej Jefremov dømmer lokaloppgjøret.

Trener Alexander Ediassen sender disse elleve spillerne utpå nå klokken 14.00.

BILs lag (4-3-3): Tommy Horn - Isak Helstad Amudsen, Marius Heide Horn, Tobias Lund Korsgaten, Andreas Blomstervik Hansten - Jørgen Sebastser Rodal, Fredrik Salhus, Joakim Stormo Halsen - Lasse Hansen Lien, Christian Haugen, Alexander W. Pedersen. Innbyttere: Suhaib Samatar, Espen Øverås, Adrian Sandvik og Fredrik Dahle Moe.

BILs unge A-lag har fått en god start i 3. divisjon HåNo. Spillerne er fulle av selvtillit foran den første bortekampen mot Sandnessjøen på seks år.

– Det blir en tøff kamp, men vi skal ta poeng, sier BILs yngstemann, Lasse Hansen Lien.

Han var ennå ikke fylt 16 år da han scoret begge målene i cupkampen mot SIL på hjemmebane i mars. BIL hadde SIL på gaffelen, men gultrøyene utlignet til 2-2 i sluttminuttene og vant til slutt på straffekonk. BILs unggutter beviste like fullt både for seg selv og hjemmepublikum at de kan hamle opp med et langt mer rutinert og fysisk sterkere lag.

Imponert SIL-veteran

SILs dobbelt så gamle spillende trener roste Lien og lagkameratene.

– Jeg er imponert over BIL. De spilte fin fotball, sa Stian Theting (39) etter kampen.

Til nå har BIL vunnet to og tapt to seriekamper. Etter å ha gått på en smell med 3-0-tap i serieåpningen borte mot Fauske/Sprint, hevet laget seg og vant de to neste oppgjørene. 3-1 hjemme mot Glimt og 1-0 borte mot Medkila. Forrige helg ble det et knepent 1-0-tap hjemme mot Sortland etter sjansesløseri.

– Vi løfter oss fra kamp til kamp. Spillerne blir mer og mer trygge på nivået, sier BIL-trener Alexander Ediassen.

Nå venter den hittil største utfordringen. Det er seks år siden BIL og SIL møttes i serien. Både Ediassen og spillerne gleder seg til å møte SIL igjen, men har ingen illusjoner om at det blir lett.

– Det er små marginer, og alt fra 3-0-tap til seier med samme sifre er mulig. Det gjelder både å ha marginer på sin side og være konsentrert i 2 x 45 minutter. Dessverre mangler vi fortsatt Henning Gladsø, så vi får heller ikke denne gang stilt med vårt aller beste lag, men sånn er det, sier han. Kapteinen er ute med et fingerbrudd.

Full pott på hjemmebane

SIL har to klare seirer på eget kunstgress; 3-0 mot Melbo og 4-1 mot Lofoten. Mens begge bortekampene er tapt med 3-1 mot Mjølner og sist helgs lokaloppgjør i Mosjøen. Det betyr at både SIL og BIL står med seks poeng og ligger på sjette og syvende plass før dagens møte på Stamnes. Sortland og Junkeren topper tabellen med ti poeng etter fire serierunder.

BAnett vil i samarbeid med Helgelands Blad oppdatere kampen her.

Lokaloppgjør i 5. divisjon

Vega har startet best av vår lokale trio i 5. divisjon Helgeland. Øyværingene har syv poeng etter fire kamper og ligger på tredjeplass. I bunnen av den 13 lag store tabellen ligger BIL 2 og Sømna. Begge er foreløpig uten poeng etter henholdsvis to og én kamp.

Sømna reiser til rana for å møte silkefot i dag og fortsetter til Olderskog i dmorgena. BIL 2s neste kamp er borte mot Sandnessjøen 2 søndag. onsdag er det lookaloppgjør borte mot Sømna. Vega har spillefri denne helgen og møter Sandnessjøen 2 borte neste lørdag.

BIL-damene har hjemmekamp

Et meget ungt BIL-lag debuterer i 2. divisjon HåNo denne sesongen. De blåhvite tar tapt sine tre første kamper; 6-1 borte mot Grand 2, 2-1 borte mot Innstranden og 2-0 hjemme for Mjølner. Søndag fortsetter jakten på sesongens første seier hjemme mot Håkvik.