TV på hytta For folk som bor på Østlandet, Vestlandet, Midt-Norge og i Nord-Norge så er det flere som har TV på hytta enn som har innlagt vann, ifølge undersøkelsen.
(Foto: Riks-TV)

TV på hytta For folk som bor på Østlandet, Vestlandet, Midt-Norge og i Nord-Norge så er det flere som har TV på hytta enn som har innlagt vann, ifølge undersøkelsen. Foto: Riks-TV

TV er blitt vanligere enn innlagt vann på hytta

TV er viktigere enn innlagt vann på hytta. Og TV er nesten like vanlig på hytta som strøm. Det viser en fersk undersøkelse foretatt av Ipsos MMI på oppdrag fra TV-distributøren RiksTV.

 

Flere har TV enn innlagt vann

Undersøkelsen ble foretatt av Ipsos MMI med et landsrepresentativ utvalg i alderen fra 18 år og oppover med totalt 1.286 respondenter. Den ble gjennomført i andre halvdel av mai måned.

77 prosent av de spurte som har adresse i Oslo, og som eier eller har tilgang til hytte, har nemlig TV på hytta. For vestlendingene er TV-innehavet på hele 80 prosent, mens 68 prosent av de som har adresse på Østlandet (utenfor Oslo) har TV på hytta. 76 prosent av de som bor i Midt-Norge har TV på hytta. Også 76 prosent av de som har adresse i Nord-Norge har TV på hytta.

Ifølge undersøkelsen har 84 prosent av de som har adresse i Oslo, og som har hytte eller tilgang til hytte, innlagt vann på hytta. 54 prosent av de som har adresse på Østlandet utenfor Oslo har innlagt vann på hytta. For de som bor på Vestlandet er tilsvarende prosent-tall på 74, mot 58 prosent for de som bor i Midt-Norge og 59 prosent for de som har adresse i Nord-Norge.

Det viser seg altså, ifølge denne undersøkelsen, at for de som bor på Østlandet (minus Oslo), Vestlandet, Midt-Norge og i Nord-Norge, så er det flere som har TV på hytta enn som har innlagt vann. Bare blant de som har adresse i Oslo, så er tilgangen til vann større enn tilgangen til TV på hytta.

- Dette viser hvor viktig TV er blitt for nordmenn. De prioriterer tydeligvis TV foran det å investere i vann på hytta, sier administrerende direktør Christian Birkeland i RiksTV.

 

172 minutter daglig

Ifølge tall fra TNS Gallup, så nordmenn over 12 år i snitt på TV i 172 minutter hver dag i 2014. Det var en økning på fem minutter fra året før. De over 50 år så vesentlig mer på TV enn de under 50 år.

Undersøkelsen fra Ipsos MMI viser at 87 prosent av de som bor i hovedstaden har strøm på sine respektive hytter rundt omkring i landet. 76 prosent av de som bor på Østlandet (minus Oslo) har strøm på hytta. Tilsvarende er på 86 prosent for de som bor på Vestlandet. Blant de som bor i Midt-Norge har 77 prosent strøm på hytta. Dette tallet er 67 prosent for de som bor i Nord-Norge.

- Blant de som bor i Nord-Norge er det faktisk flere som har TV på hytta enn strøm til hytta. Det betyr at noen bruker batteri eller tilsvarende for å benytte TV-en, sier Christian Birkeland.

Mer å lese på BAnett:
Hytter og TV
  • Om lag 1,7 millioner nordmenn eier eller disponerer en hytte, ifølge Ipsos MMI.
  • I snitt benyttes hyttene 37 døgn i året.
  • Tre av fire har TV på hytta.
  • Ifølge undersøkelsen har RiksTV en markedsandel på 36 prosent, mens Canal Digital Parabol er nummer to med 31 prosent. På tredjeplass kommer Viasat med 8 prosent.
Leses nå:
Siste nyheter

Sjekk vekta før du legger ut på veien

Mange campingvogner og campingbiler kjører rundt med for mye last.

Hulder på Kulturminnemarsj

Et førti-talls deltagere trosset været på Sund, og møtte huldra i dag

Fikk sette punktum for årets Vegadager

Over 200 publikummere kom for å høre ekteparet Dagsland og Krüger.

Sjekk vekta før du legger ut på veien

Mange campingvogner og campingbiler kjører rundt med for mye last.

Møttes igjen etter 50 år

Tvillingene Jonny og Anders Vestvik var i dag tilbake i Sømna kirke hvor de ble konfirmert for femti år siden.

Huldre på Sund

Et førti-talls deltagere trosset været, og møtte huldra på kulturminnemarsj.

Tordenbyger etter gårsdagens solfest

Løftet om tyve grader og sol er nå blitt til regnbyger, torden og synkende temperatur.

Årets Sørbøgdfestival lokket mer enn 500 ut på stranda ved Eidem

Rekordmange tok turen til Eidem i år, noen benyttet anledningen til å «Ta sjansen».