Sjekk overdragelsene

BAnett med ny kartløsning med boligsalgstall.

BAnett kan nå tilby sine lesere tilgang til en karttjeneste levert fra Norkart, som gir oversikt over eiendomsoverdragelser i regionen.

Første på Helgeland

Fra 1. januar 2014 opphørte monopolsituasjonen som gjorde at det kun var Kartverket og Norsk Eiendomsinformasjon som hadde tilgang på oversikt over eiendommer og overdragelser i Norge.

Norkart-løsningen inneholder data fra Grunnboken og Matrikkelen, og gir informasjon om salgssummer for eiendommer, eierforhold, eiendomsgrenser og mye annet. Alt samles i kart eller tabeller, som leserne enkelt kan navigere seg gjennom for å finne informasjonen de vil ha.

- Vi tror dette er en tjeneste som folk har savnet på nett, og nå blir vi den første nettavisen på Helgeland som kan tilby denne typen løsning. Vi skal bruke dette til å lage god journalistikk, og så håper vi at folk benytter tjenesten, sier BA-redaktør Matti Riesto.

Historikk

Kartet som er knyttet til denne saken viser alle boligsalg og overdragelser på Sør-Helgeland de siste 15 årene. Ekspropriasjoner og andre former for eiendomstransaksjoner er ikke tatt med.

- Når man navigerer seg rundt på kartene eller i tabellene som blir publisert, så kan man også få opp overdragelseshistorikk på de ulike eiendommene med noen enkle klikk. Dette kan være nyttig både i forbindelse med huskjøp og salg, som et historisk arkiv eller for de som rett og slett bare er nysgjerrige, sier Riesto.

Avisen vil i tiden framover lage flere saker basert på kartløsningen, som du vil finne på boligseksjonen her.

Mer å lese på BAnett:
Leses nå:
Siste nyheter

Trenger de en jus-ekspert ringer media denne brønnøyværingen

Professor Jon Petter Rui fra Brønnøysund er en favoritt når media skal forklare vanskelige juridiske konsepter.

Så aktive er de på Stortinget

Noen stiller flere spørsmål til statsrådene enn andre.